Bitcoini ka shënuar rritje që nga pushtimi i Ukrainës

Date:

Bitcoin është rritur që nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia, i mbështetur nga njerëzit në ato vende, që kërkojnë të ruajnë dhe lëvizin para në kripto anonime dhe të decentralizuara.

Sipas të dhënave nga CryptoCompare, tregtimi i Bitcoinit i shprehur në rubla ruse, u tejkalua kur pushtimi filloi të enjten, me vëllimet ditore që u rritën 259% nga një ditë më parë në 13.1 milion dollarë.

Ndërkohë, në Ukrainë, shkëmbimi i kriptove Kuna pa volumin e tij ditor të tregtimit më shumë se të trefishuar, në 5 milionë dollarë.

Bea O’Carroll, drejtoreshë menaxhuese në Radkl, një firmë investimi e aseteve dixhitale, ka thënë se lufta dhe sanksionet perëndimore kishin parë një trend të shfaqur të bitcoinit që përdoret për të transferuar vlerën.

“Në thelb, të kesh një monedhë që nuk kontrollohet nga qeveria, që nuk ndikohet nga aktet e emergjencës, është vërtet interesante. Ndoshta kjo është mënyra se si Rusia lëviz vlerën e saj”, ka thënë O’Carroll.

Në pesë ditët që kur Rusia pushtoi Ukrainën më 24 shkurt, bitcoini është rritur me 13%, ndërsa indeksi i aksioneve amerikane S&P 500 që shpesh imiton, është rreth 2%.