KSI: Virusi mbetet i pranishëm, por situata epidemiologjike është e qetë

64

Në seancën e sotme të Komisionit për Sëmundje Infektive është shqyrtuar situate aktuale epidemiologjike në vend dhe është diskutuar intensifikimi I fushatës së vaksinimit kundër COVID-19, përmes plasimit të informacioneve të besueshme shkencore nëpër rrjetet sociale dhe medait, sic thuhet, me qëllim të informimit adekuat dhe edukimit të opinionit për sigurinë dhe efikasitetin e vaksinave.

Përkundër situatës së qetë epidemiologjike, nga KSI-ja thonë se virusi vazhdon të mbetet I pranishëm, kurse vaksinimi është mënyra më e sigurtë për parandalimin e formës së rëndë të sëmundjeve, shtrimeve nëpër spitale dhe vdekjeve si pasojë e koronavirusit.

KSI-ja konform rreziqeve epidemiologjike, si dhe situatës nëpër vendet evropiane do të vazhdojë që me kujdes ta ndjek situatën aktuale dhe nëse ekzistojnë mundësitë do të propozojë relaksimin gradual të masave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here