Maqedoni, shtyhet protesta e gjykatësve e paralajmëruar për më 28 prill

69

Protesta paralajmëruese, e paralajmëruar për më 28 prill nga ana e Shoqatës së Gjykatësve të RMV-së, prolongohet për shkak se nga Qeveria janë ndërmarrë hapa konkretë, që kanë të bëjnë me Ndryshimet tashmë të dakorduara të Ligjit për pagat e gjykatësve, ndërsa sa i përket rritjes së koeficientit të përllogaritjes së pagave të gjykatësve prej 15 për qind, informojnë nga Shoqata e Gjykatësve të RMV-së.

Prej atje shtojnë se presin që këto ndryshime në afat sa më të shkurtë të mundshëm, të miratohen nga ana e Kuvendit.

“Bordi Drejtues edhe më tutje do ta ndjekë procesin e realizimit të çështjeve të dakorduara me Qeverinë e RMV-së dhe zbatimin e plotë të Strategjisë për përmirësimin e statusit material të gjykatësve, për çka, në çdo kohë do t’i aktivizojë të gjitha mekanizmat juridike dhe të tjera që i kanë në dispozicion deri në realizimin e plotë të dispozitave të hartuara”, thonë nga Shoqata e Gjykatësve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here