Ministri Shaqiri: Shqyrtohet mundësia për vazhdim të mësimit edhe pas datës 10 Qershor

50

Ministri i Arsimit Jeton Shaqiri në një intervistë për “Makfax” ka theksuar se është i gatshëm të vazhdojë negociatat me SASHK.

Shaqiri reagon pasi, siç thotë ai, asnjëherë nuk ka marrë përgjigje nga organizatorët e grevës, që është edhe më tej me procesin mësimor.

SASHK tha dje se greva vazhdon, por nuk thanë se si do të vazhdojë mësimi, dhe pikërisht si pasojë e ngjarjeve në SSK po humbasin fëmijët dhe ata në procesin arsimor”, tha Shaqiri.

“Në këto negociata kemi thënë se çfarë mund të bëjmë ne si Qeveri në maksimum. Në këtë krizë ekonomike ne japim përqindjen më të lartë të rritjes dhe asnjëherë nuk u tha që është përqindja përfundimtare, ne lamë hapësirë ​​dhe të gjithë e pranuam atë hapësirë. “Por pala tjetër nuk po mendon për pasojat në arsimin fillor dhe të mesëm”.

Ai bëri të ditur se po shqyrtohet mundësia e vazhdimit të mësimit edhe pas datës 10 qershor për të kompensuar atë që ka humbur.

Shaqiri në intervistë reagon për të pavërtetat dhe dezinformatat, të cilat, siç thotë ai, përhapen në mesin e anëtarëve të SASHK-ut lidhur me rritjen e pagave.

“Dje ka pasur edhe të pavërteta dhe dezinformata te mësimdhënësit se rritja e pagave është 1200 denarë. gjë që nuk është e vërtetë. Përqindja është më e lartë dhe rritja vjen nga 2.500 në 3.800 denarë. Llogaritjet e tilla SSK-ja mund t’i parashtrojë anëtarësisë dhe t’i bëjë të ditur të gjithëve”, thekson Shaqiri.

Ministri i Arsimit vlerëson se pas grevës së SASHK-ut fshihet prapavija politike.

A do të paguhen mësimdhënësit, a u rrezikohet puna për shkak të grevës, a ka mundësi për zëvendësim të stafit mësimdhënës nëse vazhdon greva në arsim, është përgjigjur ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri në intervistën për “Makfax”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here