Ambasadori francez në Shkup: Maqedonia dhe Shqipëria duhet të jenë anëtare të BE-së

55

Ambasadori francez në Shkup, Siril Bomgartner në ClickPlus në TV21 theksoi se vendet si Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria për arsye gjeografike dhe historike duhet të bëhen anëtare të Bashkimit Evropian.

“Ekziston qëndrimi francez për çështjen e integrimit evropian dhe zgjerimit të unionit, i cili është konfirmuar, por edhe një qëndrim i përgjithshëm që i referohet veçanërisht Maqedonisë së Veriut dhe ai është si vijon: Ne besojmë se një vend si Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria, duhet të bëhen anëtare të Bashkimit Europian për arsye gjeografike dhe historike”, tha mes tjerash Bomgartner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here