Kovaçevski: Me SASHK-un do të gjejmë metodologji për rritje konstante të pagave, por edhe rritje të produktivitetit

62

“Unë besoj se procesi i bisedimeve me SASHK-un do të japë zgjidhje, se do të kemi rritje të pagave të mësimdhënësve dhe një metodologji që do të mundësojë rritjen e pagave në të ardhmen. Por jo një rritje e thjeshtë, por një rritje e përcjellur me rritje të efikasitetit dhe produktivitetit”, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski pşr “Sitel”.

Ai shtoi se në bisedimet me SASHK-un në mënyrë transparente janë prezantuar supozimet fiskale dhe monetare për vendin, por se përkundër bisedimeve menjëherë kanë bërë thirrje për grevë.

“Ne patëm bisedime jashtëzakonisht të suksesshme me sindikatat për pagën minimale dhe të gjitha lëvizjet në bursat botërore kanë treguar se kjo është një lëvizje e vërtetë. Ata që paguhen më pak, kontribuojnë më shumë në ekonomi. Shumica e përfituesve të palltove minimale punojnë në sektorin privat dhe janë ata që paguajnë sektorin publik, i cili ka 132 mijë të punësuar”, tha Kovaçevski.

Kryeministri shtoi se pagat e punonjësve të sektorit publik paguhen nga ata që punojnë në sektorin privat dhe se në këmbim presin shërbime të përmirësuara që do të përmirësojnë jetën e tyre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here