Osmani në takim me Ambasadorët e OSBE-së nga Vjena

Date:

Në margjinat e Forumit të Prespës për Dialog të këtij viti, Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, më 17 qershor 2022 realizoi takim joformal me përfaqësues të përhershëm të më shumë vendeve pjesëmarrëse në OSBE-së, të cilët morën pjesë edhe në PFD. Në takimin, në të cilin mori pjesë edhe Sekretarja e Përgjithshme e OSBE-së, Hellga Shmit, u diskutua për sfidat aktuale të sigurisë në rajonin e OSBE-së dhe rolin e vendeve pjesëmarrëse dhe kontributin e tyre në agjendën e Organizatës dhe në tejkalimin e krizës aktuale.

Në takim u ndanë mendime për presidencën e ardhshme të Maqedonisë së Veriut me OSBE-në në vitin 2023, me theks të veçantë në angazhimin tonë në kontekstin e dhënë kompleks gjeopolitik.

Paraprakisht, më 16 qershor, Treshja kryesuese e OSBE-së, së bashku me Sekretaren e Përgjithshëm të Organizatës, miratuan një Deklaratë të përbashkët