Mickoski: Unë nuk dua të jem në Europë!

Date:

Sot Maqedonia po zgjohet dhe të gjithë ata që duan t’i japin fund Maqedonisë duke nënshkruar një ose dy ditë nga sot, populli maqedonas dhe qytetarët maqedonas nuk do ta harrojnë këtë. Ne nuk na duhet Europa, nëse duhet të asimilohemi, është mesazhi i kryetarit të VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski sonte para fillimit të protestës nacionale “Ultimate – Jo faleminderit”.

Unë nuk dua të jem në Europë sepse kam të drejtë të jem maqedonas, që flet gjuhën maqedonase dhe që lufton për Maqedoninë e tij, për identitetin e tij, për kulturën e tij, për historinë e tij dhe për trashëgiminë e tij. Kështu dua të porosis sot, dhe kështu porosisin këta dhjetëra mijëra qytetarë, pas disa javësh nga ai manifestim madhështor i 18 qershorit, tha Mickoski.

Siç tha Mickoski, Qeverisë nuk i intereson mesazhi i Edi Ramës, por i intereson mesazhi i këtyre mijëra njerëzve këtu dhe kjo është “jo” për propozimin e fundit.

Ne do të presim, nëse Europa nuk është e gatshme të na presë ne maqedonasit e qytetëruar, në mënyrë të civilizuar dhe dinjitoze, aty ku e kemi vendin, që është në Evropë, do të presim kur të vijnë njerëz që kuptojnë se çfarë duam ne sot themi. Dhe kjo është Maqedonia para së gjithash, identiteti maqedonas para së gjithash, theksoi lideri i VMRO-DPMNE Mickoski.

Në këtë protestë të madhe kombëtare nuk ka politikë, është vetëm një parti, ajo është Maqedonia, theksoi lideri i VMRO-DPMNE Mickoski dhe shtoi se këtu ka njerëz nga të gjitha partitë politike, por edhe të pavendosur, dhe të cilët kanë bërë shumë rezistencë gjatë ditës dhe natës së kaluar dhe në rrjetet sociale, publikisht, por edhe në shoqërinë e njerëzve me mendje të njëjtë.