Peleshi: Pushteti vendor të marrë masat e nevojshme për t’u paraprirë përmbytjeve

48

 

Ministri i Mbrojtjes i Shqipërisë, Niko Peleshi, ka paralajmëruar se në bazë të parashikimeve të motit, pritet përkeqësimi i situatës atmosferike në Shqipëri, dhe si pasojë mund të ketë vërshime.

Peleshi këtë lajmërim e ka bërë duke u bazuar në të dhënat e IGJEUM-së dhe SHMU-së, por sipas tij, Ministria e Mbrojtjes dhe Agjencia e Mbrojtjes Civile u kanë bërë thirrje Komunave që t’i marrin masat e nevojshme për t’i eliminuar dëmet e mundshme nga kushtet atmosferike.

“Bazuar në të dhënat e IGJEUM dhe SHMU që parashikojnë përkeqësim të motit në ditët në vijim, Ministria e Mbrojtjes dhe Agjencia e Mbrojtjes Civile i bën thirrje pushtetit vendor të marrë masat e nevojshme për t’u paraprirë përmbytjeve apo rrëshqitjeve të dherave”, ka shkruar Peleshi në rrjetin e tij social.

Ai ka thënë se Ministria e Mbrojtjes është duke e mbikëqyrur situatën.

“Ne do të jemi në monitorim të vazhdueshëm të të gjitha situatave që mund të krijohen, duke garantuar ndihmë të menjëhershme në çdo rast emergjence”, ka thënë ai.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here