Cila janë organizatat që po e hartojnë statutin e Asociacionit?

40

 

Një takim në Beograd është mbjatur në ambientet e ‘Aeroklub’ të martën e 27 shtatorit ku në të sipas burimeve të gazetës serbe “Novosti” në të cilin kishin marrë pjesë përfaqësues të OJQ-ve serbe dhe shqiptare nga Kosova gjithashtu dhe  misione ndërkombëtare Kosova si dhe diplomatë gjermanë.

Atyre iu prezantua drafti i statutit të ardhshëm të Asociacionit, për të cilin mund të bënin komente dhe sugjerime.

“Friedrich Ebert Stiftung” dhe Institutit Evropian për Paqe janë organizata të cilave iu është besuar detyra për hartimin e statutit të Asociacionit të komunave me shumicë serbe” sipas burimeve diplomatike të gazetës “Novosti”.

Ndërsa kjo gazet ka thënë se më 29 ditën enjte do ta publikojë tekst më të zgjeruar, dhe sipas saj këto organizata ka muaj që po punojnë në statut, ndërkohë që një draft ka dal edhe në diskutim në Beograd.

“Siç mëson ‘Novosti’ nga qarqet diplomatike, me këtë qëllim është organizuar një takim në Beograd, në ambientet e ‘Aeroklub’, të martën, në të cilin morën pjesë përfaqësues të OJQ-ve serbe dhe shqiptare nga Kosova, misione ndërkombëtare Kosova si dhe diplomatë gjermanë. Atyre iu prezantua drafti i statutit të ardhshëm të Asociacionit, për të cilin mund të bënin komente dhe sugjerime”, ka shkruar “Novosti”.

Në vitin 2013 ishte nënshkruar marrëveshja  për themelimin e Asociacionit të komunave më shumicë Serb por ai ishte në kundërshtimi më kushtetutën e Kosovës dhe është hedhur posht nga Gjykata Kushtues e Republikës së Kosovës dhe tani është një nder tema kryesore të dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here