Shaqiri: Vazhdojnë takimet për të kufizuar Tik-Tok

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri, ka thënë sot se po vazhdojnë takimet për kufizimin e përdorimit të rrjetit social Tik-Tok në shkollat ​​fillore dhe të mesme, informon bild.mk

“Sot do të vazhdojmë me takimet me institucionet që duhet të vlerësojnë se çfarë përmbajtje ka dhe si përdoret Tik-Tok. Nëse institucionet e sigurisë konfirmojnë, siç dihet, disa nga videot që janë konsideruar nga MPB-ja si material i keq së bashku me Ministrinë e Shoqërisë së Informacionit dhe Agjencinë për Komunikime Elektronike dhe institucione të tjera në domenin e Tik Tokut, do të shqyrtojmë të gjitha mundësitë në mënyrën e përdorimit të tij si aplikacion”, tha ministri para mediave.

Ai shtoi se do të analizohet mënyra e përdorimit të rrjeteve sociale, respektivisht se si të ketë kufizime specifike në mënyrën e hapjes së tyre, konfirmimit të të dhënave, futjes së disa të dhënave etj. Ai do të konsultohet me psikologë, pedagogë, ekspertë të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale dhe me njerëz nga sektorët arsimorë të komunave.

“Pas këtyre masave do të kemi një protokoll specifik masash në fund të vitit shkollor që po përfundon dhe nga shtatori do të ketë më shumë protokolle, më shumë manuale. Do të shqyrtojmë edhe udhëzimet ekzistuese për shkollat, programin arsimor, punën e qendrave për punë sociale etj.”, ka thënë Shaqiri.

E gjithë kjo u nxit nga ngjarjet në Serbinë fqinje, ku një fëmijë 13-vjeçar vrau nëntë persona, tetë prej të cilëve ishin shokë të klasës, në lagjen e Beogradit, Vraçar. / bild.mk