Çmimi më i vjetër i unitetit evropian i është dhënë Zelensky – Klan Macedonia

Presidenti i Ukrainws, Volodymyr Zelensky, është nderuar me Çmimin Ndërkombëtar Charlemagne të Aachen 2023.

Ky është çmimi më i vjetër dhe më i njohur që jepet për punën e bërë në shërbim të Bashkimit Evropian.

Zelenskyt dhe popullit të Ukrainës iu dha çmimi për “luftën për të mbrojtur jo vetëm sovranitetin e vendit të tyre dhe jetën e qytetarëve të tij, por edhe Evropën dhe vlerat evropiane”.