Grupet kriminale serbe sërish sulmojnë Policinë e Kosovës me armë zjarri në veri

Të shtëna me armë zjarri kanë ndodhur të shtunën mbrëma në disa lokacione në veri të Kosovës.

Siç bën të ditur Policia, grupet kriminale serbe që kanë vënë barrikada në disa rrugë në atë pjesë, kanë shtënë me armë në drejtim të zyrtarëve policorë.

PK thotë se në vetëmbrojtje, janë detyruar t’iu kundërpërgjigjen me armë zjarri të dyshuarve, të cilët janë zmbrapsur dhe larguar në drejtim të panjohur.

Policia thekson se serbët kanë shtënë me armë në tri raste.

“Persona nga grupe të caktuara kriminale të cilat kanë kryer bllokimin e disa rrugëve në veri të vendit, nga lokacione të ndryshme, në tri raste kanë shtënë me armë zjarri në drejtim të njësiteve policore, të cilat kanë qenë në detyrë zyrtare në afërsi të pendës së liqenit të Ujmanit, në rrugën që shpie në drejtim të pikës kufitare të Bërnjakut”.

“Po ashtu, bazuar në informacionet e siguruara nga njësitet policore në terren, në disa lokacione të ndryshme, janë dëgjuar po ashtu të shtëna me armë zjarri”.

“Deri më tani nuk ka ndonjë informacion zyrtar për ndonjë person të lënduar apo dëme të mundshme të shkaktuara”, deklaroi Policia.