Alarmet e rrejshme për bomba, Xhaferi: Për momentin nuk ka nevojë të mblidhet Këshilli i Sigurimit

“Jemi në komunikim me presidentin dhe vlerësojmë që për momentin nuk ka nevojë të mblidhet Këshilli i Sigurimit, por gjithsesi nëse vlerësohet nga kryetari i shtetit për thirrjet eventuale të seancës së Këshillit të Sigurimit, do të jemi prezent atje me qëndrimet tona”.

Këtë e tha dje kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, kur u pyet në lidhje me atë nëse duhet të mbahet seancë e Këshillit të Sigurimit në RMV, pas shtimit të rasteve të alarmeve për bomba.

Ministria e Punëve të Brendshme dje njoftoi se ka pasur disa raportime për denoncime për bomba të vendosura.

Nga MPB thonë se në Shkup ka pasur denoncime në 9 shkolla dhe 2 qendra tregtare si dhe në Ministrinë e Punëve të Jashtme, kurse në Kavadar ka pasur denoncim për bombë në një shkollë.

“Menjëherë pas marrjes së denoncimeve, nga punonjësit e policisë janë marrë masat për evakuimin e sigurt të objekteve dhe më pas janë kryer kontrolle të hollësishme nga grupet e inspektimit antiterrorist dhe është konstatuar se bëhet fjalë për kallëzime të rreme”, thonë nga MPB./Telegrafi/