Baton Haxhiu: Nëse ka dikush që është afër zotit, ai është Messi!

“Argjentinasit ishin një spektakël i veçantë, me ritëm, me këngë…”

Kështu e përshkruan Baton Haxhiu kombëtaren e Argjentinës, kombëtare kjo e cila mbrëmjen e së martës mundi Koracinë me rezultat 3-0.

Ndonëse jemi mësuar t’a shohim në politikë, “Dueli Botëror” i RTV Dukagjini sjell të ftuar vet Haxhiun të cilin kësaj radhe, e shohim me një përshkrim tejet të veçantë të kombëtares së Argjentinës fitimtare.

Nëse ka dikush që është afër zotit, ai është Messi”

Se ku gaboi Kroacia, sipas Haxhiut, e njëjta tregoi një mungesë të sulmit e njëherit, edhe një të atillë në mesin e fushës.

“Realisht, Kroacia tregoi pafuqinë e mesit të fushës dhe mungesën e sulmit që e ka pasur gjatë gjithë kësaj kohe. Kroacia është një ekip i cili nuk mund të ballafaqohet me një ekip i cili ka sulm të mire për arsye se duhet të hargjoj shumë energji, për ta mbajtur peshën e presionit. E dyta, mesi i fushës nuk kishte asnjëherë ndihmes ngasulmi që së paku të liroj edhe nga presioni i sulmit por edhe i shpërndarjes së topave për të rrezikuar kundërshtarin”, ka thënë ai.

Sa i përket yllit argjentinas, Haxhiu nuk mohon kënaqësinë që Messi i ka ofruar adhuruesëve të futbollit.