Jolevski për zgjedhjen e Abazit për shef të Prokurorisë: Nuk ka pasur lobime politike

Kryetar i Këshillit të Prokurorëve Antonio Jolevski, i ftuar në Alsat ka folur për për zgjedhjen e Islam Abazit për shef të Prokurorisë, si dhe për lobimet e mundshme partiake, ndërsa tha se nuk ka informacione prandaj dhe nuk mund të thotë se ka patur lobime ose presion ndaj prokurorëve në zgjedhjen e Islam Abazit për kryeprokuorë.

“Nuk kemi asnjë informacion që dikush ka lobuar, sepse asnjë nga prokurorët nuk na është drejtuar, as nuk kemi marrë raport anonim që po ndikohet te këta prokurorë. Le të themi që një nga prokurorët të dorëzojë në mënyrë anonime, për të parë se ka një raport anonim përmes ndonjë prokurorie, se dikush ka pasur ndikim ndaj dikujt”.

“Nuk kemi diç të tillë. Nuk mund të themi se prokurorët kanë vuajtur këtë apo atë lloj presioni, derisa të guxojnë, pra të bëhen sovran në punën e tyre dhe të kenë integritet”, tha Antonio Jolevski, kryetar i Këshillit të Prokurorëve. /Alsat/