Krasniqi për barrikadat: Po krijohet realitet i ri para syve të Qeverisë

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka kërkuar që barrikadat të hiqen menjëherë në pjesën veriore të Kosovës.

Krasniqi vlerëson se në veri po krijohet një normalitet i ri, pikërisht si pasojë e mos reagimit nga ana e Qeverisë, njofton Klankosova.tv.

“Në pjesën veriore të Kosovës po ndodhë pikërisht ajo që kemi paralajmëruar ditë më parë dhe, e cila, në asnjë mënyrë nuk guxon të ndodhë. Barrikadat po kthehen në përditshmëri para syve të Qeverisë. Vetëm pse Qeveria po heshtë dhe po e injoron si fakt, kjo nuk do të thotë se në pjesën veriore nuk po krijohet një realitet i ri. Për ata që kanë veshë për të dëgjuar, e sy për të parë, këmbana po bie. Fuqishëm. Zëshëm”.

Krasniqi, mes tjerash, thotë se vështrimi nga larg i Qeverisë nuk është zgjidhje e kompromiset edhe më pak, njofton Klankosova.tv.

“Vështrimi nga larg nuk është zgjidhje. Kompromiset e mëtutjeshme, edhe më pak. Ushtrimi i sovranitetit dhe i shtetit ligjor, si dhe funksionimi i institucioneve të Republikës së Kosovës në tërë territorin e vendit kërkojnë veprim të menjëhershëm dhe konsistent institucional. Barrikadat duhet të hiqen pa asnjë vonesë”.

Tutje, ai ka kërkuar që barrikadat të hiqen menjëherë pasi po cënohen sovraniteti i shtetit.

“Duke qëndruar me Policinë e Kosovës, kërkojmë urgjentisht nga Qeveria plotësimin e kushteve të tyre, që ata të zbatojnë rendin dhe ligjin në pjesën veriore të Kosovës. Koha është për rikthim të normalitetit dhe garantim të sigurisë për të gjithë qytetarët e Kosovës në këtë pjesë të shtetit tonë”.

“Për atë çfarë mund të bëhet sot, nesër mund të jetë shumë vonë. Kosova nuk e ka këtë komoditet. Sovraniteti i shtetit tonë po cënohet. E ardhmja jonë po rrezikohet. Kërkohet reagim i menjëhershëm. Hiqni ato barrikada të turpshme dhe dëshmojuni qytetarëve se jeni pranë tyre. Mos e braktisni Kosovën”, ka shkruar Krasniqi në Facebook.