A do të japë dorëheqjen Mickoski për arsye shëndetësore?

Lideri i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski po mendon të japë dorëheqje nga pozita e tij në parti. Këtu dje paralajmëroi portali Infomax nga burime partiake. Sipas këtyre burimeve, Mickoski konsideron se alternativa më e mirë për dorëheqjen e tij do të ishte periudha në fillim të vitit të ardhshëm, kur sipas njoftimeve të LSDM-së duhet të bëhen ndryshimet kushtetuese, por kundër të cilave është pikërisht lideri aktual i VMRO-së.

Arsyet e dorëheqjes do të jenë gjoja përkeqësimi i gjendjes shëndetësore, por pak kush mendon se ato janë shkaku i vërtetë. Është hera e parë që të paraqitet një spekulim i tillë, me një prapavijë të mundshme që Mickovski “të shpëtojë” nga të gjitha dilemat që e përshkojnë profilin e tij dhe veprimin politik të partisë në dritën e shumë proceseve politike në vend dhe ato gjepolitike, për të cilat shumë analistë mendojnë se është bërë pengesë ose barrë për to.

Lidhur me këtë spekulim indeks.mk kërkoi përgjigje nga VMRO-DPMNE, por zëdhënësja Marija Miteva na u përgjigj se kjo “është tepër serioze për të dhënë koment”, pa dhënë sqarime të tjera polotësuese.