Komuna e Pejës indetifikon shkaktarët e reshjeve në qendër të qytetit (VIDEO)

Peja është qytet që rrethohet nga bjeshkët, dhe si i tillë gjithnjë është  më i rrezikuar nga reshjet.

Madje hiç më larg se javën e shkuar uji mori krejt qendrën e qytetit, njofton Klan Kosova.

Nga komuna thonë problemi që erdhi nga Kanali i Çokolicës u ndihmua nga faktori njeri që kanë vendosur terrasa metalike mbi shtratin e lumit.

Që kjo situatë të mos përsëritet drejtoria komunale ka nis punimet në terren me pastrimin e shtratit të lumit dhe ndërtimin e disa mureve.

Konstruksionet e hekurit opozita lokale po vlerëson se është dashur t’i largojë inspektorati komunal.

Operatorët përgjatë kanalit, Drejtoria e Shërbimeve Publike i ka obliguar që t’i ngrisin terrasat në të kundërtën ato do t’u largohen nga komuna.