Vazhdon debati në Kuvendin e RMV-së për propozim-buxhetin për vitin 2023

Kuvendi sot në orën 12:00 do të diskutojë për të tretën ditë me radhë Propozim-buxhetin e ndryshuar për vitin 2023, pasi Qeveria miratoi tekstin pas amendamenteve të pranuara në Komisionin Parlamentar mëmë.

Shpenzimet e përgjithshme në Buxhetin për vitin 2023 janë planifikuar në vlerë prej 324,8 miliardë denarë ose 36,3 miliardë denarë më të larta se buxheti për vitin 2022. Deficiti i parashikuar për vitin 2023 në vlerë prej 42,7 miliardë denarë si dhe shlyerja e borxhit në vlerë prej 52,1 miliardë denarë, prej të cilëve borxhi i jashtëm në vlerë prej 36,5 miliardë denarë dhe borxhi i brendshëm në vlerë prej 15,6 miliardë denarë do të financohet me huamarrje të brendshme dhe të jashtme.

Për qeverinë, sipas asaj që u prezantua në ditën e parë të debatit, buxheti i propozuar është real dhe është përgjigje ndaj krizës energjetike, me mbështetjen e qytetarëve dhe ekonomisë dhe do të sigurojë një kthesë ekonomike. Nga ana tjetër, opozita vë në pikëpyetje qëndrueshmërinë fiskale dhe mendon se buxheti është inflacionist dhe manipulues, pa mbështetje adekuate në sektorët kyç./Telegrafi/