LIVE: Protesta kundër dënimit të Salih Mustafës mbledh shumë njerëz në shesh (FOTO)

15:00 – I moshuari me veshje të UÇK-së e me flamurin kombëtar, udhëheq protestën

14:58 – Të pranishme në protestë edhe dy deputetet nga radhët e PDK-së, Ganimete Musliu dhe Ariana Musliu-Shoshi

14:55 – Deklaratat e organizatorëve të protestës

Molliqaj: Krerët e UÇK-së po mbahen peng në Hagë, bashkë ta ndryshojmë Ligjin për Specialen

Kreu i Partisë Socialdemokrate (PSD), Dardan Molliqaj, tha se krerët e UÇK-së po mbahen peng në Hagë.

Molliqaj ka thënë se duhet bashkuar për të mbrojtur luftën e UÇK-së. Sipas tij, duhet të ndërrohet juridiksioni i Gjykatës Speciale.

“Më lejoni t’i përshëndes krerët e UÇK-së që janë marrë peng në Hagë. Procesi i Speciales na ka nxjerr edhe një mësim shumë të rëndësishëm. Liria mund të fitohet por duhet të mbrohet”.

“Ne s’jemi këtu për t’i dekoruar ata që e kanë kundërshtuar këtë Gjykatë as për t’i fajësuar ata që e kane votuar. Ata që e kanë votuar këtë gjykatë nën presionin për akuzën e trafikut të organeve sot duhet ta kundërshtojnë më shumë se ata që e kanë kundërshtuar në fillim”.

“Me votën e tyre është krijuar një monstrum. Ftesa jonë është e qartë. Duhet të bëhemi bashkë nëse e kemi njëmend mbrojtjen e UÇK-së. Ata që nuk i duan udhëheqësit nuk e duan UÇK-në”.

“Duhet të ndërrohet juridiksioni i kësaj gjykate. Është moment urgjence, duhet të veprojmë tash”.

14:35 – Fotografi të tjera nga protesta

 

14:02 – Fillon protesta

Ka filluar protesta kundër dënimit të Salih Mustafës nga Gjykata Speciale, pas dënimit të ish-komandantit të UÇK-së me 26 vjet burgim.

Në protestën e organizuar nga Partia Socialdemokrate do të kërkohet nga deputetët ndryshimi i ligjit për këtë gjykatë.

Protestuesit në pankarta po mbajnë emrat e të paraburgosurve në Hagë dhe të UÇK-së.