Duka në Studio Sport: Veliaj refuzoi ndërtimin e fushave të futbollit, mbase ishin të përgatitur për atë që bënë…

Presidenti I Federatës Armand Duka than ë emisionin  Studio Sport në Vizion Plus se Erion Veliaj ka refuzuar ndihmën e federates për ndërtimin e ambjenteve stërvitore.

 

Duka shtoi se Tirana është një qytet I madh që vuan nga mungesa e fushave sportive.

 

Megjithatë ai shtëoi se pavarësisht raporteve të këqija me Veliajn, FSHF është gati të punojë për ti dhënë mundësi dhe kushte më të mira fëmijeve të Tiranës.

 

“Tirana është kryeqyteti I Shqiperisë dhe është detyre institucionale që të bëjë punën e tij. Padiskutim që I kemi ofruar bashkëpunim Bashkisë së Tiranës për të ndërtuar infrastructure sportive e cila mungon shumë në Tiranë, nuk kemi marrë një përgjigje. Mbase sepse kanë qënë të përgatitur për të bërë atë që bënë në mars me zgjedhjet ne federate. Por kjo nuk do të thotë që ne nuk jemi të gatshëm. Sepse kjo nuk është cështje emrash. Unë nuk bëj asgjë për Erion Veliajn si individ dhe bëj cdo gjë për fëmijët e Tiranës, për futbollin e Tiranës”.

 

Pyetjes së Vilma Mashës nëse Duka do të bashkepunonte me Veliajn në 2023 ne kuadër të Tiranës, kryeqyteti europian I sportit, ai iu përgjigj:

 

“Pikërisht sic thashë, cdo gjë që I shërben futbollit jam I gatshëm, sepse kjo nuk është individuale, është për futbollin, është për fëmijët e Tiranës.”, u shpreh Duka.