Aktakuzë kundër tetë personave lidhur me rastin e pjesëmarrjes në rrahje në Graçanicë

Prokuroria Themelore në Prishtinë i ka propozuar Gjykatës që t’i shpallë fajtorë tetë persona që kishin qenë pjesë e një rrahjeje në Graçanicë.

Rasti i rrahjes mes dy grupeve daton nga 22 shkurti i vitit 2021, dhe kishte ngjarë në Llapnasellë, ku një person kishte përfunduar me lëndime të rënda trupore.

“Prokuroria Themelore në Prishtinë, njofton opinionin publik se Prokurori i Shtetit, pas zhvillimit të hetimeve, mbledhjes dhe analizimit të provave, ka ngritur aktakuzë ndaj të pandehurve C.Z., L.K., B.Z., D.N.,M.J., D.R. dhe N.R., pasi në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale ‘Pjesëmarrja në rrahje’, nga neni 187 paragrafi 2 lidhur me paragrafin 1 dhe 31 të KPRK-së, ndërsa ndaj të pandehurit M.R., për shkak të veprës penale ‘Lëndimi i rëndë trupor’, nga neni 186 paragrafi 3, pika 3.2 lidhur me paragrafin 2, pika 2.5 të KPRK-së. Sipas aktakuzës, më 22.02.2021, rreth orës 11:00, në fshatin Llapnasellë në Graçanicë, përkatësisht në afërsi të shkollës fillore ‘Miladin Mitic’, i pandehuri N.R., së bashku me të pandehurit e lartcekur (shokët e tij), pas disa provokimeve me fjalë të cilat i pranon nga një i mitur, për shkak të një mosmarrëveshjeje paraprake, i mituri fillimisht e shtyn të pandehurin N.R., ndërkaq ky i fundit e godet me grusht në fytyrë dhe në këtë mënyrë fillon rrahja në mes të dy grupeve të të pandehurve, ku si rezultat i rrahjes, i pandehuri N.R., pëson lëndime të rënda trupore, ku me këtë të pandehurit në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Pjesëmarrja në rrahje”, nga neni 187 të KPRK-së”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

“Po ashtu, në datën, kohën dhe vendin e njëjtë, me qëllim të shkaktimit të lëndimeve trupore gjatë rrahjes, me mjet të fortë dhe të përshtatshëm, i pandehuri M.R., e godet në fytyrë N.R., i cili si rezultat i goditjes ka pësuar lëndime të rënda trupore-me dëmtim të përhershëm të shëndetit, andaj, Prokurori i Shtetit, i ka propozuar Gjykatës që të pandehurit të shpallet fajtorë dhe të dënohen sipas ligjit për veprat penale të cila iu vihen në barrë”.