7.5 milionë turistë vizituan Shqipërinë vitin e kaluar, thotë ministrja e Turizmit dhe Mjedisit

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit e Shqipërisë, Mirela Kumbaro, publikoi shifrat zyrtare për turizmin në vitin 2022. Sipas saj, ishin 7.5 milionë vizitorë të huaj që frekuentuan Shqipërinë gjatë vitit që shkoi.

Ata ishin 1.9 milionë më shumë se viti 2021 dhe 18 për qind më shumë se viti 2019 që deri tani mbante rekordin si viti më i mirë në turizëm.

Kosova mban numrin më të lartë të vizitorëve, por sipas Kumbaros rritje kanë pasur edhe vende si Spanja, Anglia, Holanda apo dhe vendet nordike./TvKlan