Arrestohet Matteo Messina Denaro, bosi më i madh i Cosa Nostra

Është arrestuar pas më shumë se 30 vitesh nga shpallja në kërkim, Matteo Messina Denaro, bosi më i madh i Cosa Nostra. Denaro u arrestua nga karabinierët në një klinikë private në Palermo, ku ishte shtruar për kurim.

Denaro konsiderohej si trashëgimtari i “fronit” të Mafias sicialiane, që prej arrestimit të Toto Riina-s në vitin 1993 dhe kalimit në izolim të plotë të mikut të tij, Bernardo Provenzano.

Denaro është djali i Don Ciccio-s, bos i degës së Castelvetrano (Trapani), aleat historik i korleonezëve.