Ambasadorët e vendeve të BE-së, të udhëhequr nga Gir, vizitojnë Ohrin

Shefi i delegacionit të Bashkimit Evropian në Shkup, ambasadori David Geer dhe ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së në vend sot do të vizitojnë Ohrin. Fokusi i vizitës, siç njoftoi Degelacioni i BE-së, do të jetë ruajtja e trashëgimisë unike natyrore dhe kulturore të Ohrit të njohur nga UNESCO, së bashku me promovimin e turizmit, inovacionit dhe mundësive ekonomike në rajon.

Krerët e misioneve të BE-së, sipas programit, fillimisht do të vizitojnë Parkun Kombëtar “Galiçica”, ku do të kenë mundësinë të mësojnë për arritjet dhe sfidat e menaxhimit të një prej parqeve më të bukur kombëtare në vend, i cili mori një rëndësi të madhe. ndihmë financiare nga BE. Do të vijojë edhe prezantimi praktik i punës dhe pajisjeve të shërbimit të shpëtimit malor të Kryqit të Kuq të mbështetur nga BE-ja, i cili, siç thuhet në njoftim,  shënon  rezultate të shkëlqyera për të mirën e qytetarëve.