Deputetja Bekteshi-Shaqiri: Projekte madhore mbajnë vulën e BDI dhe vizionarit Ali Ahmeti

Kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, z. Ali Ahmeti i shoqëruar nga kryeparlamentari z. Talat Xhaferi, zëvendëskryeministri i parë z. Artan Grubi, ministra, zëvendësministra, deputet, drejtor dhe zëvendësdrejtor si dhe bashkëpunëtorë të tjerë, sonte ka vazhduar takimet me qytetarë dhe aktivist partiak nga qyteti i Tetovës, përkatësisht nga këshillat vendor Reçicë e Madhe, Reçicë e Vogël 1 dhe 2, Teqe, Bregu i Diellit dhe Jashtë Vardarit.

Kaluam nga Gostivari dhe jemi sot në Tetovë për takimet informative për një të ardhme europiane. Jemi mbledhur sot këtu për të diskutuar çështjet që na tangojnë si qytetarë, për të parë ku jemi dhe si duhet të jemi, çfarë kemi punuar dhe çfarë duhet të punojmë. Të bartësh një funksion publik nuk është një privilegj por është përgjegjësi. Unë në vitin 2008 isha pjesë e këshillit vendor Gajre, në vitin 2010 u zgjodha nënkryetarë e forumit rinor në Tetovë, poashtu moderoja disa tubime në Tetovë, në vitin 2013 ishe shefe e shtabit të forumit rinor dega Tetovë, ne vitin 2013 u zgjodha këshilltare e këshillit komunal në Tetovë, në vitin 2019 u zgjodha anëtare e këshillit të përgjithshëm dhe në vitin 2020 u zgjodha deputete në kuvendin e RMV-së. Këto nuk i përmenda që të thurr laved për veten time, por i përmenda që të thurr lavde për njeriun i cili vlerëson rininë në të gjitha nivelet dhe institucionet, ai është z. Ali Ahmeti. Thuhet se vizionarët janë heronjë,ata kanë aftësi të parashikojnë se çfarë qëndron tutje, dhe në fakt ashtu është. Lideri Ali Ahmeti ka parashikuar të keqen që mund të na ndodh, ndaj na solli të mirën që Maqedonia të jetë pjesë e NATO-s. Tani lideri ynë ka një synim tjetër, të jemi pjesë e Bashkimit Europian. Unë dua që për vajzat e mia, për të gjithë ne së shpejti dielli të lind nga perëndimi, aty ku është e ardhmja jonë dhe aty ku do të jetë ardhmeria e rinisë. Jemi ën një kapitull të ri, të ndryshimeve kushtetuese, ku na presin shumë sfida mirëpo që fundi do të jetë i ndritur. Do te kem fatin që së bashku me disa kolegë deputet do të jemi anëtar të komisionit për ndryshim të kushtetutës, me ç’rast do të ndryshohet dhe e ardhmja e këtij vendi. Janë realizuar shumë projekte që mbajnë vulën e BDI-së dhe vizionarit Ali Ahmeti. Përpara nësh janë disa projekte kapitale që do të realizohen, edhe atë: Korridori 8, projekti më i madh infrastrukturor në vend. Korridori 8 dhe 10D janë lidhje të rëndësishme infrastruktorore ndërmjet dy vendeve tona, përkatësisht autostrada Prizren-Tetovë dhe Shkup-Bllacë. Më këto projekte bashkohemi dhe afrohemi me Shqipërinë dhe Kosovës dhe realizojmë thënjën e Sami Frashërit ku thotë: Ja qëllimi ynë, ja puna jonë e shenjtëruar, ja besa jonë. Në mës të shqiptarëvë të vërtëtë s’ka ndonjë ndarje, ndonjë çarje, ndonjë ndryshim. Janë të gjithë vëllezër me një trup, një mendje, një qëllim dhe një besë. Ndaj, mos të harrojmë se shqiptarët janë gurthemeli i Maqedonisë dhe këtë e ka bërë Ali Ahmeti, tha deputetja Fisnike Bekteshi Shaqiri.