Putin thotë se Rusia po përjeton mungesë ilaçesh – Klan Macedonia

Presidenti Vladimir Putin ka thënë se ka mungesë të disa ilaçeve në Rusi, pavarësisht se vendi prodhon më shumë nga barnat e veta përballë sanksioneve gjithëpërfshirëse perëndimore për shkak të luftës, përcjell Bota sot.

Ndërsa barnat me recetë janë të përjashtuara nga sanksionet e vendosura për konfliktin, dërgimi i tyre në Rusi është goditur nga pengesat e transportit, sigurimit dhe doganave të shkaktuara nga lufta dhe masa të tjera kufizuese, thonë shifrat e industrisë.

“Ka pasur mungesë të disa ilaçeve, pavarësisht faktit se ne pamë që prodhimi i produkteve farmaceutike në tre tremujorët (e parë) të vitit të kaluar u rrit me rreth 22 për qind”, tha Putin gjatë një takimi televiziv me zyrtarët.

“Gjashtëdhjetë për qind e barnave në treg janë barna vendase. Megjithatë, në disa barna është krijuar një deficit dhe çmimet janë rritur”, shtoi ai.