Ristuccia uron kolonelin Mario Bozzin, nënvizon nevojën për të vazhduar ruajtjen e sigurisë në të gjithë Kosovën

Komandanti i KFOR-it, Gjeneral Major Angelo Michele, sot, kryesoi ceremoninë e transferimit të autoritetit të komandës rajonale të KFOR-it, mes kolonelit Ivano Marotta dhe kolonelit Mario Bozzi, në prezencën e Zëvendës-ministres italiane të Mbrojtjes, Senatores, Isabella Rauti.

Gjeneral Major Ristuccia, shprehu vlerësimin e tij për kolonelin e kontingjentit rajonal perëndimor në largim: “Kolonel Marotta dhe ky kontingjent kanë lënë një ndikim të qëndrueshëm brenda KFOR-it duke ruajtur standarde të larta të drejtësisë, paanshmërisë dhe krijimit të kushteve që përfituan të gjithë kosovarët”.

“Njerëzit e Kosovës që jetojnë në fushën tuaj të përgjegjësisë ju vlerësojnë për shqetësimin dhe përpjekjet tuaja, duke punuar përmes projekteve të ndryshme bashkëpunimi Civil-Ushtarak (CIMIC) për të dhuruar gjëra dhe punë shumë të nevojshme për përmirësime të rëndësishme”, ka thënë Ristuccia.

Ai gjithashtu theksoi sfidat e rëndësishme që shtronin përpara.

Komandanti i KFOR-it duke i uruar sukses për detyrën e tij të re kolonel Mario Bozzin, nënvizoi nevojën për të vazhduar ruajtjen e sigurisë në të gjithë Kosovën.

Në të njëjtën ditë, senatorja Isabella Rauti, u mirëprit në bazën e “Film City” nga Komandanti i KFOR-it. Ajo u azhurnua për aktivitetet operacionale në vazhdim dhe situatën e përgjithshme të sigurisë.

“Gjatë takimit me përfaqësuesit e kontingjentit italian, senatorja falënderoi paqeruajtësit italianë për kontributin e tyre të vlefshëm në një rajon të karakterizuar nga paqëndrueshmëri e thellë, por me interes të madh strategjik për kombin, duke përsëritur mbështetjen e plotë të vendit dhe mbështetjen për kontingjentin dhe Mision”, thuhet në njoftim.

Ristuccia gjithashtu theksoi se KFOR-i qëndron plotësisht i përqendruar në zbatimin e përditshëm të mandatit të tij – bazuar në Rezolutën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara 1244 të 1999 – për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt dhe liri të lëvizjes për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë.

Trupat e KFOR-it po monitorojnë nga afër situatën në tokë dhe janë plotësisht të përgatitur për të ndërhyrë nëse rrezikohen stabiliteti, siguria dhe liria e lëvizjes, në përputhje me mandatin e Kombeve të Bashkuara. /Klankosova.tv