Paralajmërime të reja për bomba – shkollat ​​morën kërcënim se do të eksplodojnë përmes sinjalit satelitor

Me fillimin e gjysmëvjetorit të dytë, vetëm pak ditë pas kthimit në bankat e shkollës, kërcënimet me bombë janë riaktivizuar në tetë shkolla të Shkupit. Sipas informacioneve të “A1on”, ka raportime për bomba në shkollat ​​“Vlado Tasevski”, “Korçagin” dhe “Josip Broz Tito”, si dhe disa të tjera.

Lajmi konfirmohet edhe nga Ministria e Brendshme. Deri më tani kanë informacione për raportim në tetë shkolla të Shkupit.

“Sot rreth orës 11:40 në SVR Shkup është raportuar se në adresën elektronike të tetë shkollave të mesme në Shkup është dërguar kërcënim për eksploziv. Menjëherë pas marrjes së kallëzimit, nga punonjësit e policisë janë marrë masat për evakuimin e sigurt të shkollave, po kryhen kontrollet antiterroriste dhe po merren masa për zbardhjen e rastit”, thonë nga MPB.

Siç ka mësuar “A1on”, në një nga mesazhet e dërguara në një shkollë në Shkup, shkruhet se bomba do të shpërthejë me sinjal satelitor dhe se asnjë lloj bllokuesi nuk mund t’i ndalojë. Në mesazh theksohet se ata që vendosën bombat kërkojnë plotësimin e disa kushteve, por deri më tani nuk kemi mundur të zbulojmë nëse mesazhet thonë se çfarë saktësisht kërkojnë.

Deri më tani, të gjitha kërcënimet me bombë në shkollat ​​në Shkup dhe qytete të tjera kanë qenë të rreme. / pressonline.mk