MPB: Ka rënë sistemi për kontroll në vendkalimet kufitare, lëshohen vetëm raste urgjente

Në vendkalimet kufitare ka rënë sistemi për kontroll dhe për momentin po punohet në aftësimin e tij, informuan nga Ministria e Punëve të Brendshme.

“MPB informon se sistemi në vendkalimet kufitare nuk janë në funksion, por ekipe punojnë në aftësimin e tij. Në mënyrë selektive lëshohen vetëm rastet urgjente”, thuhet në informatën nga MPB.

Nga rënia e sistemit, nëpër vendkalimet kufitare vërehen kolona të gjata automjetesh dhe policët janë duke i regjistruar me dorë të dhënat e udhëtarëve që po kalojnë nëpër pikat kufitare.