SHBA mirëpret de-përshkallëzimin e retorikës midis Sofjes dhe Shkupit

E ardhmja e Maqedonisë është në BE. Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë të mbështesin integrimin e plotë euroatlantik të Maqedonisë, tha një zyrtar i Uashingtonit.

Shtetet e Bashkuara mirëpresin përpjekjet e liderëve të Bullgarisë dhe Maqedonisë për të de-përshkallëzuar retorikën dhe për të inkurajuar një përkujtim dinjitoz në Shkup në ditën e lindjes së Goce Dellçevit, thuhet në deklaratën e Departamentit të Shtetit të lëshuar sot me kërkesë të MPB-së. .

Në pyetjen e MIA-së nëse SHBA-të konsiderojnë se reagimi bullgar ndaj sulmit në Ohër ndaj një personi, si dhe deklarata e votuar në Kuvendin e Bullgarisë, është ekzagjerim deri në përmasa të papara nga ana e Sofjes zyrtare, Uashingtoni u përgjigj se Sofja dhe Shkupi Tashmë janë duke punuar për zbutjen e retorikës dhe përshëndetën kremtimin paqësor të ditëlindjes së Dellçevit.

E ardhmja e Maqedonisë është në BE. Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdojnë të mbështesin integrimin e plotë euroatlantik të Maqedonisë, tha një zyrtar i Uashingtonit./MIA