Tërmeti e zhvendosi Turqinë për tre metra

Presidenti i Institutit Kombëtar Italian të Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë, Carlo Doloni, tregon se zhvendosja e një pllake tektonike shkaktoi tërmetin katastrofik në Turqi, pas të cilit territori i vendit u zhvendos për tre metra.

“Ajo që ne e quajmë pjatë arabe ka lëvizur tre metra në drejtimin verilindje-jugperëndim në krahasim me pllakën e Anadollit”, thotë Doloni.

Ai shton se zhvendosja prej tre metrash është e gjatë rreth 160 kilometra.

Pjesa më e madhe e Turqisë shtrihet në pllakën e Anadollit, por pllaka juglindore kalon mbi pllakën arabe, afër Sirisë.