Zelensky në PE kërkon anëtarësimin e Ukrainës në BE brenda vitit – Klan Macedonia

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky është pritur me ovacione në Parlamentin Evropian, nga ku ka deklaruar përpara ligjvënësve në kontinentin e vjetër, se vizioni i një anëtarësimi në Bashkimin Evropian, është ajo çfarë i motivon ukrainasit të jenë të fortë në përballje me Rusinë.

Vetëm fitorja e Ukrainës është ajo çfarë i garanton vlerat e lirisë evropiane sipas tij dhe pa mbështetjen e gjithë unionit, nuk do të kishte rezistencë të tillë.

Ndaj, BE-ja nuk ka si të mos cilësohet si shtëpia e Ukrainës, për vlerat që përfaqëson.

Në paralel, në Rusi sipas tij, vlera e jetës është vrarë, shpresa është shkatërruar, pasi Kremlini nuk i sheh si qytetarë banorët e Rusisë, por si vegla, për të mbajtur në duar armë.

“Regjimi rus i urren të gjitha shoqëritë e drejta, demokratike, me diversitet, sepse ata investojnë në ksenofobi dhe po kërkojnë të kthejnë pas realitetin e viteve 1930-1940, kur Evropa gjendej në luftë”, theksoi me forcë presidenti ukrainas, teksa merrte ovacione nga eurodeputetët, shkruan BBC, përcjell Klankosova.tv.

Falenderime ai bëri edhe sa i përket qasjeve të ndihmës energjetike dhe qëndrimeve që BE-ja ka pasur ndaj Moskës lidhur me këtë plan.

Bojkotimi i gazit dhe naftës ruse, është një hap me rëndësi përpara, drejt pavarësisë energjetike të gjithë kontinentit, e cila i ngushton edhe vetë Rusisë rubinetin e parave që vjel prej resurseve në hidrokarbure.

“Ukraina dhe BE-ja, e kanë bërë të qartë forcën e tyre, duke kombinuar principet dhe vlerat e përbashkëta”, e përmbylli ai fjalimin, duke përmendur edhe aplikimin e vendit të tij për anëtarësim në strukturat evropiane, pas agresionit rus me procedurë të përshpejtuar.

Nëse je pranë një vendi ngjarje, ke fotogorafi apo video, atëherë ti raporto. Na shkruaj në klanmacedonia@gmail.com
TI RAPORTON!