Miliarderi George Soros konfirmon një bast të madh për Tesla dhe Elon Musk! – Klan Macedonia

Financieri legjendar vazhdoi të blinte aksione të Tesla-s në tremujorin e katërt, pavarësisht prishjes së tregut të aksioneve të prodhuesit të automjeteve elektrike. Elon Musk i bëri një pyetje provokuese George Soros muajin e kaluar. Pyetja lidhej me mënyrën se si Soros i përdor paratë e tij dhe indirekt me donacionet e shumta që financuesi legjendar bën. “A e dini se ku po shkojnë paratë tuaja?” tha Musk më 16 janar, duke iu referuar Soros.

Soros nuk u përgjigj kurrë. Por nuk ka dyshim se pyetja e Musk preku teoritë e shumta konspirative që qarkullojnë prej disa vitesh për Soros. Investitori me origjinë hungareze magjeps konservatorët dhe ekstremistët e djathtë dhe madje edhe të majtë, të cilët e fajësojnë atë për pothuajse çdo të keqe me të cilën përballet shoqëria dhe bota. Miliarderi është, sipas tyre, origjina e të këqijave të ndryshme që tronditin shoqërinë dhe botën. Ai është gjithashtu, sipas tyre, fytyra e një elite globaliste që kërkon të imponojë axhendën e saj në pjesën tjetër të planetit.

Musk tani do të ketë mundësinë t’ia drejtojë pyetjen e tij Soros, sepse investitori legjendar po bëhet një aksioner kryesor në Tesla, kompania në qendër të markës Musk. Soros Fund Management (SFM), fondi mbrojtës i financuesit, vazhdoi të rrisë aksionet e tij në prodhuesin e automjeteve elektrike në tremujorin e katërt të 2022. SFM mbante 132,046 aksione Tesla që nga 31 dhjetori, sipas një dosjeje rregullatore. Kjo përfaqësonte një rritje prej 42,399 aksionesh krahasuar me 30 shtator.

Ajo që është interesante të vërehet është se Soros vazhdoi të blejë aksione të Tesla-s, ndërsa kompania me bazë në Austin, Teksas po vuante një trazirë në tregun e aksioneve. Në total, aksionet e Tesla-s humbën 65% të vlerës së tyre vitin e kaluar. Soros nuk i mori parasysh të gjitha këto erëra. Që nga 31 dhjetori, aksionet e tij në Tesla vlerësoheshin në afro 16.27 milionë dollarë. Në më pak se dy muaj, vlera është rritur me më shumë se 11 milion dollarë në 27.63 milion dollarë me çmimin aktual të aksioneve të Tesla prej 209.25 dollarë.

Investitori legjendar duket se ka ndjerë një erë të mirë edhe një herë. Tesla publikoi rezultate të shkëlqyera më 25 janar, me fitim neto të vitit 2022 prej 12.6 miliardë dollarësh. Grupi synon të prodhojë deri në 2 milionë automjete pasi të ketë prodhuar 1.37 milionë vitin e kaluar. Këtij lajmi të mirë duhet t’i shtohet fillimi i prodhimit në fund të këtij viti të Cybertruck, kamioni/pick-up i parë i firmës. Ky automjet perceptohet si prurësi i ardhshëm i parave të gatshme pasi libri i tij i porosive është plot dhe pritshmëritë që ngjall janë shumë të larta.

Soros duket se i ka parashikuar të gjitha këto ngjarje pasi përveç aksioneve që zotëron ai vendosi edhe një opsion blerjeje për 200,000 aksione shtesë të Tesla-s, sipas dosjeve rregullatore. Një opsion i blerjes i jep blerësit të drejtën për të blerë një sasi të caktuar aksionesh me një çmim të caktuar në një kohë të caktuar. Investitori legjendar bleu për herë të parë aksionet e Tesla në tremujorin e dytë të vitit të kaluar. Në atë kohë, ai mbante 29,883 aksione. Ai ka katërfishuar pozicionin e tij në gjashtë muaj. Investimi i Soros në Tesla është një shenjë besimi në strategjinë e Musk dhe veçanërisht në faktin se ai beson në premtimet e Techno King për ta bërë Tesla një kompani me vlerë tregu më shumë se 1 trilion dollarë.

Rregulloret e tregut të aksioneve kërkojnë që menaxherët e fondeve me më shumë se 100 milionë dollarë në aksione të SHBA-së të paraqesin një dokument, të njohur si 13F, brenda 45 ditëve nga fundi i tremujorit, për të listuar zotërimet e tyre në aksionet që tregtohen në bursat e SHBA. Vlera e portofolit të aksioneve të Soros në SHBA u rrit me 24% në krahasim me tremujorin në 7.26 miliardë dollarë. Soros Fund Management është një zyrë familjare që menaxhon kapitalin publik dhe privat.

Soros, pasuria neto e të cilit vlerësohet në 8.5 miliardë dollarë që nga 14 shkurti, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, është i njohur për derdhjen e parave në përpjekjet filantropike. Shumica e aseteve të firmës së tij i përkasin Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur, e cila mbështet “njerëzit në mbarë botën që punojnë për drejtësi, barazi dhe lirinë e shprehjes”.

/ SCAN