Nga kush dhe pse sulmohet Artan Grubi?!

Veprimet e zëvendëskryeministrit Grubi ndaj korrupsionin, keqpërdorimit të detyrës zyrtare janë armiqësore që nga fillimi i mandatit të tij. Përveç angazhimit të tij të pakontestueshëm në hapërimin e vendit pa pengesa drejt BE-së, ai ka vendosur një standard krejt ndryshe në politik-bërjen e Maqedonisë së Veriut.

Destan Jonuzi

Politikat e Qeverisë, por edhe të Bashkimit Demokratik për Integrim për demonopolizimi të sektorit energjetik, gazit natyral, paralajmërimet për miratimin e një ligji për VETING të përgjithshëm, beteja e pa kompromis ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit, paralajmërimet e Departamentit Amerikan të Shtetit (DASH) për një “Listë të zezë” të politikanëve të korruptuar nga Maqedonia e Veriut kanë lëkundur themelet e “Pallatit të Bardhë” të VMRO-DPMNE-së, i cili u ndërtua pikërisht në saj të keqpërdorimeve të shumta me paranë publike dhe të fuqisë politike dhe pozitës zyrtare nga azilanti Nikolla Gruevski, i cili i ik drejtësisë për dallaveret e bëra bashkë me Hristijan Mickoskin.

Përveç “Pallatit të Bardhë” edhe disa politikanë shqiptar që e kanë fitilin afër “prapanicës” e frikohen se mos ua djeg qibriti janë shasharisë aq shumë duke inskenuar gjoja keqpërdorim të detyrës zyrtare nga zëvendëskryeministri i parë i Qeverisë Artan Grubi dhe bashkë-partiak të tij.

Të gjithë këto nga frika se mund të gjenden në “Listën e zezë” – amerikane, apo mund të përfshihen në ligjin e ri për VETING dhe duhet ta rikthejnë gjithë kapitalin e krijuar duke i reketuar qytetarët, maqedonas e shqiptar, për një ndërtim ballkoni shtëpie, e deri te mallverzimet tjera në ndërtimtari, punësime…

Duhet të jesh krejt politikan naiv, e parti “zhurmaxhinjësh” që tu ikësh këtyre akuzave duke sulmuar në mënyrën më të ulët të mundshme një biznes të suksesshëm shqiptar.

Por, pse VMRO-DPMNE-ja, Levica dhe satelitët e tyre po e sulmojnë specifikisht Artan Grubin, kur paralajmërimet për VETING vijnë nga e gjithë Qeveria dhe BDI-ja, kur “Listën e zezë” amerikane e paralajmërojë DASH dhe ambasadorja Angela Price Aggeler?

Veprimet e zëvendëskryeministrit Grubi ndaj korrupsionin, keqpërdorimit të detyrës zyrtare janë armiqësore që nga fillimi i mandatit të tij. Përveç angazhimit të tij të pakontestueshëm në hapërimin e vendit pa pengesa drejt BE-së, ai ka vendosur një standard krejt ndryshe në politik-bërjen e Maqedonisë së Veriut.

Falë Zotit, jemi të këtij nën-qielli dhe e njohim mirë njëri tjetrin, ndash në qeverisjet e ish-garniturave që sot janë rebeluar në BDI, ndash tani kur ajo drejtohet nga një brez i ri i politikanëve të shkolluar e kalitur për të mos bërë kompromise me dallavere e punët e “djallit”.

Nëse në të kaluarën një prokurorim publik, nuk i ka kaluar gjitha filtrat e nevojshëm ligjor, tani është detyrim, madje po të jetë nevoja edhe të ri-përsëritet. Ja për se Artan Grubi është keq!

Si duket vendosja e standardit të respektimit të ligjit dhe pastrimi i skenës politike nga politikan që katandisën Maqedoninë e Veriut ka tërbuar VMRO-në dhe disa shqiptarë që vet dhe familjet e tyre i pasuruan e miletin e lanë me duart ngritur lartë nga Zoti.
Respektimi i ligjit dhe kujdesi që ai të vlejë për gjithë njësojë e bënë një politikan “domaqin” dhe me prespektivë. Zoti Grubi në këtë drejtim po bënë mirë! Dyert zollumqarit nuk i’a hap një domaqin.