Presidenti gjerman ndalon konferencën në Malajzi, pasi i afrohet një majmun – Klan Macedonia

Presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier, duhej të shkurtonte një deklaratë për gazetarët në Malajzi, me kërkesë të kujdestarëve të kafshëve të egra dhe të lëvizte në një distancë të sigurt, pasoi që një orangutan kurioz po shkonte drejt tij.

“Kjo është hera e parë që kam takuar këtë specie, megjithëse materiali gjenetik supozohet të jetë shumë i ngjashëm me tonin”, tha presidenti gjerman më pas.

67-vjeçari dhe gruaja e tij Elke Büdenbender kishin pritur me padurim të shihnin orangutanët kur vizituan qendrën, por nuk ishte planifikuar që kafshët të afroheshin kaq shumë.

“Ata që i njohin më mirë kafshët dhe sjelljen e tyre këtu, në çdo rast kanë këshilluar që të mos kërkohet konfrontim”, tha ai duke qeshur.

Orangutanët janë majmunët e mëdhenj vendas në pyjet tropikale të Indonezisë dhe Malajzisë.