Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare: Shqiptarët nga të fundit në Evropë që flasin mbi një gjuhë

21 shkurti shënon Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare të Kombeve të Bashkuara, duke shënuar diversitetin kulturor dhe shumëgjuhësinë.

Evropianët janë shumë të mirë me gjuhët: rreth 65 përqind e popullatës së këtij kontinenti mund të flasë së paku një gjuhë, përveç gjuhës amtare.

Shqiptarët qëndrojnë larg në këtë aspekt. Sipas të dhënave të Eurostat, Shqipëria renditet e 31-ta në Evropë me 40 përqind, transmeton KlanKosova.tv.

Pas saj janë vetëm Britania e Madhe, Rumania dhe Bosnja e Hercegovina.

Nga vendet tjera të rajonit, në listë nuk ndodhet vetëm Kosova.

Më poshtë gjeni përqindjen nga më e vogla deri tek më e madhja sa i përket përqindjes së të rriturve që flasin më shumë se një gjuhë.