Kallëzim penal për dy të punësuar në MPB për falsifikim dokumentash

SPB Veles në PTHP Veles ka dorëzuar kallëzim penal kundër O.K. (41) nga Velesi, punonjës në SPB Veles, dhe N.K. (46) nga Manastiri, punonjës në SPB Manastir, për shkak të dyshimit të bazuar se i raportuari i parë është kryerës i veprës penale “mashtrim”, të dënueshme sipas nenit 247 të Kodit penal të RMV.

Siç njoftuan sot nga MPB-ja, O.K. veprën e ka kryer në atë mënyrë që me qëllim të përfitimit të pasurisë, në kohën kur ishte ende anëtar i Sindikatës së pavarur të Policisë së Maqedonisë, ka mashtruar punonjësit e MPB-së se po nënshkruajnë kërkesa për SPM, e jo në atë kohë Sindikata e paformuar e Policisë së Maqedonisë, si dhe vepra penale “raste të veçanta të falsifikimit të dokumenteve”, të dënueshme nga neni 379 paragrafi 1 pika 2, të cilën e ka bërë duke i detyruar zyrtarët policorë të vënë nënshkrimin e tyre në një dokument me përmbajtje të rreme, të cilin e ka përpiluar vetë dhe me ç’rast dokumentet e këtilla i ka përdorur për regjistrim në Sindikatën e pavarur të Policisë së Maqedonisë.

“Për të denoncuarin e dytë N.K., nga ana tjetër, për “ndihmë”, sipas nenit 24 në kryerjen e veprës penale të “mashtrimit”, sipas nenit 247 të Kodit Penal të RSM dhe veprës penale “raste të veçanta, të falsifikimit të dokumenteve” sipas nenit 379 paragrafi 1 t .2 i KP, për faktin se edhe pse e dinte ose duhej të dinte se ndalohet prodhimi i dokumentacionit pa kryer veprimet, e ka ndihmuar në prodhimin e falsifikimet e O.K. dhe kryerja e mashtrimit. Meqenëse të raportuarit janë punonjës të MPB-së, për të gjithë rastin i është njoftuar Departamentit të kontrollit të brendshëm, i hetimeve penale dhe standardeve profesionale për veprime të mëtejshme”, sqarohet në njoftimin e MPB-së. /MIA