Vendet që nuk u vizituan kurrë nga një president në krye të SHBA-së

Gjithsej 84 kombe në Tokë nuk janë vizituar kurrë nga një President i SHBA-së në detyrë, ndërkohë që vende të largëta dhe kombe të vogla ishullore janë midis tyre, disa vende gjithashtu nuk kanë pritur kurrë një President të SHBA. Kombi i Amerikës Qendrore Belize, Republika Domenikane ose Bolivia nuk kanë qenë ende në itinerarin e një kreu shteti të SHBA-së dhe disa vende të tjera, si Surinami, hynë vetëm në listën e Zyrës së Historianit të Departamentit të Shtetit, sepse Air Force One kishte nevojë për një ndalesë të shpejtë të karburantit.

Afrika është kontinenti i vizituar më pak nga presidentët në detyrë të SHBA-së, me vetëm 16 nga 54 vende afrikane që kanë marrë ndonjëherë një vizitë presidenciale. Më shumë territore të paeksploruara për presidentët e SHBA-së mund të gjenden në Azinë Qendrore, ku asnjë president nuk ka guxuar ndonjëherë.